سختی شبکه بیت کوین و اهمیت آن

هش

بیت‌کوین برای اولین‌بار یک شبکه غیرمتمرکز بدون تورم را عرضه کرده است . در این شبکه برای ثبت تراکنش‌ها از ماینرها (استخراج کننده ها) استفاده می‌شود و آنها در تلاش‌اند تراکنش‌ها را ثبت کنند که پاداش ثبت امتیاز را دریافت کنند. سختی شبکه به بیان ساده میزان تلاش ماینر‌ها برای ثبت تراکنش‌ می‌گویند. در واقع این معیار در شبکه بزرگی مثل بیت‌کوین ثابت نیست و به‌صورت مداوم در حال تغییر است و به قدرت دیگر استخراج کننده‌ها مربوط است.

استخراج یا ماینینگ چیست؟

به فرایندی گفته می‌شود که در آن تراکنش‌های بیت‌کوین (یا هر ارز دیجیتال‌ دیگری) تأیید می‌شود. این کار منجر به تولید سکه جدید نیز می‌شود. قابلیت تایید تراکنش توسط هر کامپیوتر یا ماینر وجود دارد و پس از ثبت تراکنش می‌توان آن را به صورت ناشناس دنبال کرد. استفاده از تعداد زیادی کامپیوتر (به آنها ماینر گفته می‌شود) در شبکه غیرمتمرکز بودن شبکه بلوکی را تضمین می‌کند. غیرمتمرکز بودن شبکه ایمن بودن آن را نشان می‌دهد. در نهایت شبکه در ازای تأیید هر تراکنش به استخراج کنندگان پاداش می‌دهد که این پاداش به‌صورت کوین همان ارز است. هرچقدر استخراج کننده‌ها مجبور باشند تلاش بیشتری برای گرفتن پاداش کنند سختی شبکه بیشتر می شود. به طور خلاصه ماینرها شبکه را ایمن می‌کنند و تراکنش را ثبت می‌کنند و شبکه در ازای این کار به آنها پاداش می‌دهد

تابع هش و هش ریت ؟

هش تابعی است که می‌تواند هر چیزی نظیر عکس، متن، صدا، موزیک و … را به یک خروجی رمزنگاری شده تبدیل کند. خروجی رمزنگاری شده شامل اعداد و حروف و دارای اندازه ثابتی است.  از جمله کاربردهای آن پیام‌های ارسالی است که برای امنیت به کمک الگوریتمی به هش تبدیل می‌شوند. رمز عبور اکثر اپلیکیشن ها به هش تبدیل می‌شود و رمز عبور وارد شده دوباره تبدیل به هش تبدیل شده و با رمز عبوری که قبلاً وارد کردید مطابقت داده می‌شود.

 تابع هش نقش بسیار اساسی در شبکه بلاک‌چین دارد. درواقع فرایند ماینینگ بر اساس توابع هش کار می‌کند. برای ثبت تراکنش‌های جدید از این توابع استفاده می‌شود و در نهایت خروجی رمزنگاری شده به دست می‌آید که غیر قابل برگشت است. بیت‌کوین از الگوریتم SHA-256 برای ثبت تراکنش‌های خود استفاده می‌کند. به بیان ساده در شبکه بیت‌کوین استخراج کنندگان برای پیداکردن بهترین هش تلاش می‌کنند که هرچه رقابت سخت‌تر باشد این کار سخت‌تر و سختی شبکه بالاتر است. یک هش باید قطعیت داشته باشد مثلاً اگر یک چیز ثابت را به هش تبدیل کنید و دوباره آن کار را تکرار کنید نباید هش تغییر کند و همچنین شباهت یا نزدیک بودن دو کلمه دلیلی بر شباهت هش آن‌ها نیست. هش، غیر قابل بازگشت است مثلاً اگر یک جمله را به هش تبدیل کنید نمی‌توان از روی هش جمله را بازیابی کرد. هش ریت نشان‌دهنده قدرت محاسبات در ثانیه است (در هر ثانیه چه تعداد محاسبات انجام می‌شود) که این موضوع بیشتر در استخراج کاربرد دارد. هش ریت به بیان ساده‌تر نشان‌دهنده سرعت ماینینگ است.

هش
شبکه بیت کوین ، هش ریت

سختی شبکه چیست؟

معیاری است که نشان می‌دهد استخراج یک بلاک یا به طور فنی‌تر تبدیل کردن یک تراکنش به هش چقدر دشوار است. هرچه یک شبکه سخت‌تر باشد ایمن‌تر و احتمال هک شدن آن کاهش می‌یابد و برای استخراج هر بلاک به سیستم قدرتمندتری نیاز است. البته این میزان در رمز ارز های مختلف متفاوت است. در بیت‌کوین این مقدار ثابت نیست و تحت تأثیر عواملی تغییر می‌کند.

اهمیت سختی شبکه بیت‌کوین

یکی از نکات پراهمیت سختی شبکه بیت‌کوین این است که مدت زمانی که طول می‌کشد یک بلاک استخراج شود باید ثابت باشد. این میزان برای بیت‌کوین 10 دقیقه است یعنی در هر ده دقیقه یک بلاک به وجود می‌آید. این مقدار برای ارزهای مختلف متفاوت است.

حال اگر تعداد استخراج کنندگان در شبکه افزایش یابد، برای ثابت نگه‌داشتن زمان باید سختی پیداکردن هر بلاک افزایش یابد و برعکس. اگر بیت‌کوین این ویژگی را نداشت با افزایش تعداد و قدرت ماینر‌ها بیت‌کوین خیلی سریع استخراج می‌شد. زیرا دستگاه‌های ماینر با گذشت زمان قوی‌تر می‌شوند که اگر به‌ تناسب آن سختی استخراج بیت زیاد نشود بیت‌کوین به‌سرعت تمام می‌شود.

ارتباط سختی شبکه بیت‌کوین و هش ریت

برای استخراج موفقیت‌آمیز یک بلاک باید ماینر آن بلاک را هش کند که این همانند رقابتی بین استخراج کنندگان است. به صورتی که هر ماینر بتواند بهترین هش را پیدا کند برنده می‌شود. نرخ هش بیت‌کوین نشان‌دهنده این است که شبکه در هر ثانیه چند بار تلاش می‌کند محاسبات را به سرانجام برساند. اگر ماینر توانایی پردازش (هش) بیشتری داشته باشد بهتر است، زیرا هش ریت آن افزایش می‌یابد و در نتیجه می‌توانید سریع‌تر از ماینرهای دیگر عمل کنید. اما با گذشت زمان و در نهایت با قوی شدن ماینرهای شبکه، هش ریت شبکه بیت‌کوین زیاد می‌شود راحت‌تر می‌توان بیت‌کوین استخراج کرد و بیت‌کوین برای ثابت نگه‌داشتن نرخ خود سختی شبکه را زیاد می‌کند.

سختی شبکه بیت‌کوین نشانگر چیست ؟

تلاش ماینرها برای پیداکردن بهترین هش برای ثبت بلاک‌چین، می باشد .  این موضوع با تعداد ماینرها و قدرت آن‌ها مرتبط است. همچنین این ویژگی در بیت‌کوین و سایر ارزها امنیت شبکه را تضمین می‌کند یعنی احتمال هک شدن شبکه بسیار کم شده و شبکه قدرتمندتر و غیر متمرکز تر می‌شود. ساتوشی سیستم خود را راه‌اندازی ‌کرد و اولین بین کوین را استخراج و اولین تراکنش را ثبت کرد . در آن زمان، او تنها رایانه شبکه بیت‌کوین را داشته و می‌توان گفت اولین بلاک را به ساده‌ترین شیوه ممکن استخراج کرد اما با گذشت زمان و افزایش تعداد ماینرها این کار بسیار سخت‌تر شده است.

ارزهای دیجیتالی که سختی شبکه دارند

این ویژگی مختص ارز دیجیتال‌هایی است که قابلیت استخراج دارند که به‌صورت فنی‌تر، به آنها POW می‌گویند. بزرگ‌ترین ارز دیجیتال که در بازار این قابلیت را دارد بیت‌کوین و سپس دوم اتریوم است. نسل جدیدی از ارزهای دیجیتال هستند که به‌جای قابلیت استخراج از استیک کردن برای ثبت تراکنش استفاده می‌کنند که به آنها POS می‌گویند و با POW عملکرد متفاوتی دارند.

کلمات کلیدی : بیت کویت ، ساتوشی ، ماینر ، مایننینگ ، هش ، هش ریت ، استخراج ،ارزهای دیجیتال ، الگوریتم

مقالات مرتبط

آشنایی با Beefy Finance و توکن BIFI

بیفی فایننس یک پلتفرم تجمیع‌کننده سود (Yield Aggregator) است. این پلتفرم‌ها تلاش می‌کنند بیشترین بازدهی را از سایر پلتفرم‌های دیفای برای کاربران خود فراهم کند. شبکه بیفی با ساخت پلتفرمی جامع توانسته از سایر پلتفرم‌های ساخته شده در شبکه‌های بلاک چینی بایننس اسمارت چین (BSC)، آوالانچ، هکو، پالیگان، فانتوم، هارمونی، آربیتروم، سلو، مون‌ریور، متیس، Cronos  و Fuse پشتیبانی کند.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *